Bremgarten

Патека Технички податоци
Локација: Швајцарија Моќност: 8
Датум: Дек 27, 2022 Управување: 26
Должина на патеката: 305.8км Забрзување: 17
Круга: 42 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 7.281 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 270.99 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 15 Потрошувачка на гориво: Средна
Број на кривини: 16 Потрошувачка на гуми: Средна
Време на влез/излез од боксот: 17s Ниво на грипот: Ниско
Категорија: поранешена Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S88, R8
Јул 11, 2022
Kuba Szajbel 1:37.596s
Сезона Master
S84, R13
Ное 10, 2021
Geir Pukk 1:40.012s
Сезона Pro
S88, R8
Јул 9, 2022
Gyuri Székely 1:41.006s
Сезона Amateur
S70, R8
Мај 21, 2019
Joachim Rang 1:44.456s
Сезона Rookie
S82, R13
Јул 7, 2021
Mike Kreisz 1:48.976s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S82, R13
Јул 9, 2021
Jan Velske2 1:36.724s
Сезона Master
S70, R8
Мај 21, 2019
Stefan Olofsson 1:38.947s
Сезона Pro
S70, R8
Мај 21, 2019
Alexander Kunze 1:40.755s
Сезона Amateur
S76, R14
Јун 30, 2020
Maciek Paruch 1:42.730s
Сезона Rookie
S82, R13
Јул 9, 2021
Mike Kreisz 1:46.419s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S82, R13
Јул 9, 2021
Jan Velske2 1:55.508s
Сезона Master
S82, R13
Јул 9, 2021
Michele Balboni 1:56.247s
Сезона Pro
S80, R6
Фев 9, 2021
Martino Colombo 1:59.758s
Сезона Amateur
S82, R13
Јул 9, 2021
Sylvain Elsass 2:02.688s
Сезона Rookie
S82, R13
Јул 9, 2021
Mike Kreisz 2:07.641s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S80, R6
Фев 9, 2021
Joachim Rang 1:56.142s
Сезона Master
S55, R8
Окт 11, 2016
Aleksandar Aleksandrov 1:57.292s
Сезона Pro
S55, R8
Окт 11, 2016
Dávid Guti 1:58.789s
Сезона Amateur
S58, R14
Мај 9, 2017
Bruno Castanho 2:01.935s
Сезона Rookie
S58, R14
Мај 9, 2017
Paulo Morgado 2:05.716s
Опис

Патеката Бремгартен е 7,28км патека за одржување на трки во Берн, Швајцарија каде што се одржуваше Швајцарското Гран При од 1933 до 1939 година (Формула Еден трки, од 1947 до 1954 година) и Швајцарското Гран При во мототрки. Бремгартен е направена како патека за мототрки во 1931та во Бремгартвалд (Бремгартен шуми) во јужниот дел на Берн. Патеката нема вистински правец, кој е заменет со колекција на повеке брзи свијоци. Првата автомобилска трка е одржана во 1934 година. Поставвуањата се базираат на трите попречни патеки, кои нудат многу слаби визуелни услови (светлина), а и измените на квалитетот на самата патека и асфалтот направија да се смета како една од поопасните патеки, посебно на влажо време. Бремгартен не бил домакин на официјална мототрка и настан од 1955 година, кога се случи таквите настани со гледачи на мотоспортови да се забранат во Швајцарија (со исклучок на ридско брзински и рели трки) , поради тешката несрека која се случи во истата 1955 годјна во ЛеМан.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
50 8 Roland Postle3
1h12:58.602s
Roland Postle3
3:26.918s
Roland Postle3
1:41.698s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 8 Ioannis Dimitroglou1
1h19:33.425s
Ioannis Dimitroglou1
3:40.936s
Ioannis Dimitroglou1
1:39.703s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
58 14 Jukka Sireni
1h19:30.902s
Jukka Sireni
3:59.107s
Christos Bobolis4
1:41.008s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 4 Christos Bobolis4
1h12:26.275s
Roland Postle4
3:24.919s
Roland Postle4
1:40.187s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
62 2 Róbert László
1h11:56.954s
Jakab Zoltan
3:27.085s
Róbert László
1:39.961s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
65 8 Ioannis Dimitroglou3
1h11:54.291s
Theodosis Vogiatzis
3:40.703s
Alpo Kaakinen
1:39.897s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 11 Roland Postle6
1h11:08.213s
Mihail Morozov
3:21.830s
Mihail Morozov
1:37.266s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 8 Yug Desai
1h10:07.890s
Yug Desai
3:19.070s
Yug Desai
1:36.826s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 Тест патека Total test laps: 948902
Your test laps: ???
- Jan Velske
1:40.202s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
75 8 Jan Velske2
1h10:58.240s
Jan Velske2
3:21.247s
Roland Postle8
1:38.492s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 14 Roland Postle9
1h9:20.849s
Lee Harding
3:18.981s
Roland Postle9
1:36.801s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
80 6 Pablo Fernandez
1h16:52.888s
Joachim Rang
3:53.299s
Joachim Rang
1:38.227s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 13 Jan Velske2
1h9:49.885s
Jan Velske2
3:36.794s
Jan Velske2
1:36.724s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 13 Roland Postle9
1h10:35.408s
Roland Postle9
3:19.987s
Pablo Fernandez
1:38.190s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 8 Bert Huylebroeck
1h10:23.679s
Kuba Szajbel
3:16.401s
Kuba Szajbel
1:37.536s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
91 2 Kai Wen Chew
1h14:11.380s
Kai Wen Chew
3:35.669s
Ivan Silva
1:38.013s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката