Baku City

Патека Технички податоци
Локација: Азербејџан Моќност: 18
Датум: Јун 4, 2024 Управување: 8
Должина на патеката: 306.3км Забрзување: 16
Круга: 51 Аеродинамички притисок: Медиум
Разлика од круг: 6.006 км Претекнување: Лесно
Просечна брзина: 215.88 км/ч Тврдина на суспензијата: Тврда
Одржани трки: 20 Потрошувачка на гориво: Висока
Број на кривини: 20 Потрошувачка на гуми: Многу висока
Време на влез/излез од боксот: 17s Ниво на грипот: Високо
Категорија: F1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S87, R17
Јун 9, 2022
Bert Huylebroeck 1:40.916s
Сезона Master
S93, R1
Апр 26, 2023
Juan Diego Milán 1:42.247s
Сезона Pro
S91, R10
Јан 22, 2023
Artur Marczewski 1:43.690s
Сезона Amateur
S88, R14
Јул 29, 2022
Mike Kreisz 1:45.982s
Сезона Rookie
S53, R11
Јун 14, 2016
Brian Lockwood 1:49.457s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S87, R17
Јун 10, 2022
Bert Huylebroeck 1:40.155s
Сезона Master
S91, R10
Јан 24, 2023
Tony Cullen 1:42.133s
Сезона Pro
S91, R10
Јан 24, 2023
Artur Marczewski 1:43.570s
Сезона Amateur
S53, R11
Јун 17, 2016
Gino Bernardello 1:44.940s
Сезона Rookie
S53, R11
Јун 17, 2016
Luca Bertani 1:46.567s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
Нема
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S93, R1
Апр 28, 2023
Gonzalo Alvarez 1:58.431s
Сезона Master
S93, R1
Апр 28, 2023
Pavel Pobirovski 2:00.883s
Сезона Pro
S93, R1
Апр 28, 2023
Kevinas Breive 2:01.997s
Сезона Amateur
S93, R1
Апр 28, 2023
Tibor Csábi 2:04.939s
Сезона Rookie
S93, R1
Апр 28, 2023
Mike Tiano 2:09.316s
Опис

Специјално конструираната патека во Баку, Баку Градска Тркачка Патека , е направена за да ги вдоми Формула 1 болидите на живописната патека за прв пат во Јуни 2016 година. Брза, предизвикувачка, преубава патека- овие три атрибути ја симболизираат Баку Градската Патека. 6км долгата патека , спротивно од стрелките на часовникот, ја конструирал големиот архитект за тркачки патеки Херман Тилке. Патеката започнува од Азадлиг Плоштадот, се свртува околу Владата пред да фати првец кон Изградените Кули , Тука има мала нагорнина, од која патеката преоѓа во полукружно свртување кон Стариот Град , од каде се отвори долг правец кој е скоро 2,2км долг, преку Нефчилар Авенија, па се до стартно/целната рамнина. Патеката е проектирана и е замислена така да е најбрза градска патека во светот.

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
53 11 Jan Pavlicek1
1h29:35.270s
Jan Pavlicek1
3:28.030s
Jan Pavlicek1
1:42.252s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
55 2 Marcin Żak
1h29:52.839s
Marcin Żak
3:28.868s
Marcin Żak
1:42.814s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
57 1 Rimantas Sagatas2
1h30:28.229s
Erwin Verkade
3:28.406s
Krisztián Veinperl
1:42.380s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
59 9 Pavel Buhharin
1h31:09.090s
Roland Postle4
3:28.052s
Paulo Pinto
1:42.527s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
60 17 Vladimir Islentiev2
1h30:10.313s
Ioannis Dimitroglou3
3:27.083s
Vladimir Islentiev2
1:42.225s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
64 7 Roland Postle5
1h30:16.718s
Renato Chichi
3:28.235s
Roland Postle5
1:42.213s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
68 5 Róbert László1
1h29:21.075s
Martin Bedoya
3:27.719s
Róbert László1
1:41.060s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
70 1 Alpo Kaakinen1
1h29:18.919s
David Jones-Winkley
3:27.383s
David Jones-Winkley
1:41.741s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
72 8 Nevzat Kasapoglu
1h28:34.034s
Nevzat Kasapoglu
3:26.817s
Dmitry Nechitailo
1:40.664s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
76 8 Jasper Coosemans
1h29:19.569s
Andreas Ramann
3:28.041s
Jasper Coosemans
1:41.576s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
78 13 Rowie Halcon
1h28:45.958s
Jasper Coosemans1
3:26.985s
Gyuri Székely
1:41.090s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
82 3 Jan Velske2
1h30:15.577s
Jasper Coosemans1
3:27.027s
Bruno Caseiro
1:41.272s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
84 16 Rimantas Sagatas2
1h29:32.458s
Daniele Bontempo
3:27.137s
Rimantas Sagatas2
1:40.958s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
87 17 Bert Huylebroeck
1h28:57.466s
Bert Huylebroeck
3:22.550s
Bert Huylebroeck
1:40.155s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
88 14 Pieterjan Staessen
1h28:45.878s
Bert Huylebroeck
3:25.154s
Pieterjan Staessen
1:40.787s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
91 10 Vladimir Valis
1h28:53.844s
Vladimir Valis
3:23.609s
Vladimir Valis
1:40.442s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
93 1 Wouter Teuwen
1h42:14.351s
Rimantas Sagatas4
3:24.387s
Lorenzo Di Buono
1:42.545s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
94 13 Dominiek Van West
1h30:00.732s
Alexei Malkin
3:25.412s
Dominiek Van West
1:41.505s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
97 15 Róbert László2
1h28:43.101s
Wouter Teuwen2
3:24.603s
Toni Söyrinki
1:40.226s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
99 8 Lee Harding
1h29:19.083s
Diogo Abdalla
3:24.649s
Tony Cullen
1:40.968s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката