Jyllands-Ringen

Патека Технички податоци
Локација: Данска Моќност: 5
Датум: Не е на календарот Управување: 9
Должина на патеката: 312.8км Забрзување: 4
Круга: 136 Аеродинамички притисок: Висока
Разлика од круг: 2.3 км Претекнување: Нормално
Просечна брзина: 157.76 км/ч Тврдина на суспензијата: Медиум
Одржани трки: 12 Потрошувачка на гориво: Ниска
Број на кривини: 20 Потрошувачка на гуми: Висока
Време на влез/излез од боксот: 19.5s Ниво на грипот: Нормално
Категорија: не е Ф1
Рекорди
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S88, R12
Јул 26, 2022
George Slater1 52.189s
Сезона Master
S81, R14
Мај 11, 2021
Julien Prado 54.012s
Сезона Pro
S88, R12
Јул 25, 2022
György Székely 54.406s
Сезона Amateur
S93, R10
Мај 29, 2023
Dmitry Starostachev 56.586s
Сезона Rookie
S63, R13
Мар 14, 2018
Rares Bogdan 58.870s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S74, R6
Јан 28, 2020
Nevzat Kasapoglu 52.485s
Сезона Master
S74, R6
Јан 28, 2020
Joachim Rang 53.942s
Сезона Pro
S88, R12
Јул 26, 2022
György Székely 54.422s
Сезона Amateur
S93, R10
Мај 30, 2023
Mara Thomazine 56.188s
Сезона Rookie
S81, R14
Мај 11, 2021
Mike Kreisz 57.582s

Ги пратиме промените и податоците
Види ги најдобрите кругови на сите менаџери
Сезона Најдобар квалификационен круг
S97, R3
Јан 12, 2024
Diogo Abdalla 1:02.123s
Сезона Master
S97, R3
Јан 12, 2024
Montes Dimemola 1:03.610s
Сезона Pro
S97, R3
Јан 11, 2024
Mihail Horvath 1:04.744s
Сезона Amateur
S97, R3
Јан 11, 2024
John Lamb 1:07.436s
Сезона Rookie
S97, R3
Јан 10, 2024
Michael Milne 1:10.364s
Види ги најдобрите кругови во трка на сите менаџери
Сезона Рекорд на патеката
S97, R3
Јан 12, 2024
Diogo Abdalla 1:03.058s
Сезона Master
S97, R3
Јан 12, 2024
Guilherme Oliveira 1:04.737s
Сезона Pro
S97, R3
Јан 12, 2024
Yasin Yazici 1:05.759s
Сезона Amateur
S97, R3
Јан 12, 2024
Darran Lopez 1:07.338s
Сезона Rookie
S97, R3
Јан 12, 2024
Theo Van Der Wal 1:08.860s
Опис

Јиланд-Ринген е тркачка патека во Ресенбро, биску до Силкеборг во Данска. Патеката е продолжена од 1.475 километри на 2.3 километри во 2003 година,со конектирање на патеката со овалната патека во близина. Тесниот, кружен во Данска го викаат уште Данска Гран При трка во 1968 година, 1969 и 1970 година каде се одржуваат трките на Спортски Прототип болиди и Спортски ГТ автомобили. Кревањето на популарноста доаѓа во 1990 година, каде Јиландсринген е центар на сите активности за новата Дански Туринг Шампионат (DTC).

Историја
Сезона Трка Победник Пол-поз Најбрз круг
55 9 Dmitri Nadkho
1h16:17.940s
Dmitri Nadkho
1:49.000s
Dmitri Nadkho
54.996s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
56 Тест патека Total test laps: 1850536
Your test laps: ???
- Andrej Rilke
53.950s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
60 3 Christos Bobolis4
1h16:31.259s
Ioannis Dimitroglou3
1:48.502s
Atis Praudins
54.786s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
63 13 Marek Hajnrych
1h16:09.734s
Vsevolod Demydov2
1:50.365s
Sam Wainwright
54.406s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
66 3 Radek Sus
2h9:49.945s
Rafal Celejewski
1:50.762s
Róbert László1
54.083s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
69 5 Martin Bedoya
2h7:54.507s
Martin Bedoya
1:48.340s
Martin Bedoya
52.691s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
74 6 Nevzat Kasapoglu
2h6:14.399s
Jan Velske2
1:48.269s
Nevzat Kasapoglu
52.485s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
77 6 Yug Desai1
2h7:07.898s
George Slater
1:48.336s
George Slater
53.307s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
81 14 Jan Velske2
2h8:37.056s
Yug Desai3
1:47.542s
Jan Velske2
53.736s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
85 10 Kristijan Mihovic
2h7:32.107s
George Slater1
1:46.886s
Pablo Fernandez
53.052s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
86 Тест патека Total test laps: 2254895
Your test laps: ???
- George Slater1
53.838s
Минати тест сесии
Резултати од тестирањето
88 12 Vladimir Valis
2h6:54.739s
George Slater1
1:45.143s
Jasper Coosemans1
52.761s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
93 10 Wouter Teuwen
2h7:10.447s
Lorenzo Di Buono
1:48.423s
Wouter Teuwen
53.048s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката
97 3 Wouter Teuwen2
2h13:43.597s
Diogo Abdalla
1:56.740s
Tan S Lake
54.108s
Квалификациски резултати
Конечни резултати | Снимка од трката