ГПРО партнерски програм - Често Поставувани Прашања


Стандардни прашања

П: Што е ГПРО?

О: Гранд При Трки Онлајн (ГПРО) е веб базирана игра од тематиката на моторспортовите .Играта е бесплатна ММОРФГ и не се потребни никакви дополнителни даунлоади , само обичен веб браузер. Играта ја играат илјадници вистински и реални играчи од целиот свет .

П: Како е приходот генериран од играчите во играта , ако играта е добиена како слободна, односно бесплатна ?

О: Играта е достапна бесплатно, односно понудата во играта за сет дополнителни можности и погодности за кои дел играчите по нивна воља доплакаат и се добиваат со статусот на супортери. Играчите стануваат супортери на играта со купување супортер кредити , кои играчите можат да ги користат за отклучување на одредени апликации во играта . Процентот на активни играчи кои одлучуваат да бидат супортери варира зависно од земјата која доаѓаат , развиените земји имаат нешто над 60% активни играчи кои се супортери.

П: Имам прашање или совет поврзано со партнерските програми, како да ве контактирам ?

О: Може секое време да не контактирате со прашања, репорти за грешки или сугестии поврзани со партнерските програми на support@gpro.net. Кога ке не контактирате, проверете дали во пораката е точно и прецизно наведено дека не контактирате за нашите партнерски програми .

П: Нашиот сајт/мрежа може да генерира многу сообракај на ГПРО, кои се правилата за нас ?

О: Ние не дозволуваме непримерна содржина, спам, непристојни предлози или прокси сурфање на играта. Ако имате преголем сообракај (трафик) и ако може да ни пратите повеке од 1000 посетители дневно, ве молиме да не контактирате преку support@gpro.net. Ако не не известите, вашиот акаунт може да биде затворен и нема да може да ја регистрираме посетата и сообракајот(трафикот) што ни го имате испратено !

Делење на парите од профитот


П: Како профитот е поделен и искалкулиран и кој го плака данокот и трошоците за системот на плакање ?

О: ДДВ (данок на додаден вредност) , ако е додадено, наплатата за користење се земени од пријавениот приход . Што ке гледате во сите статистики е ВКУПНИОТ приход генериран од сите корисници . Ако корисникот направи уплата од 10€, која вклучува 20% ДДВ (2€) и ако системот за наплата кошта 1€ тогаш пријавениот приход од уплатата ке биде 7€ и вашиот дел ке биде 3.50€. Во случај ДДВ да не е додаден, само уплатата за системското користење ке биде додадена од вкупниот приход.

П: Кој платежен систем е достапен за играчите на играта?

О: Ние работиме на следниот голем систем за плаќање: Paypal, Xsolla, Skrill, Paysafecard, Bitpay, Sofort banking. Останатите локални системи за плаќање како и плаќање со СМС пораките се исто така подржани во одредени земји .

П: Колку се плака надоместок кон Пејпал ако го повлечам мојот баланс на мојот Пејпал акаунт?

О: Кога се процесира уплатата преку ПејПал има надоместок кој се плака ако се префрлаат средства на друг акаунт. Овој надоместок оди на ваш трошок.

П: Во дневниот профит и статистика имам негативен профит, зошто е тоа така?

О: Во некој непосакан случај кога уплатата на играчот е повратна поради некоја наплата, ние нема да ги имаме парите од таа уплата и поради тоа не можиме да споделиме тоа што немаме од вас. Ние ги исплакаме само комплетните трансакции и правиме најголеми напори да не се случи да има непотребни наплати .

П: Дали може регистрираните играчи да ги префрлам на друг партнерски акаунт што го направив и да земам профит на акции од нив?

О: Не, тоа не е возможно !

Прашања за плаќањето


П: Каде е копчето со кое можам да повлечам пари од мојот акаунт?

О: Копчето за да ги повлечете парите од вашата сметка е на површината до местото каде го пишува балансот на вашата сметка. Тоа ке е можно да го направите секако откако ке имате средства барем над 100€ во вашиот баланс .Откако ке направите барање за да ги повлечете средствата , копчето ке го снема и ке мора да причекате вашето барање да биди реализирано. Кога исплатата ке биде реализирана, ке го видите датумот кога е тоа комплетирано и ке го видите датумот на трансакцијата на Пејпал на страната за уплати.

П: Колку пати можам да повлечам пари од мојот акаунт ?

О: Може да повлечете еднаш месечно од вашиот акаунт , се додека имате баланс од 100€ на вашиот баланс од кој може да се подигнуваат средства .

П: Колку долго после проследувањето на мојата уплата, ке биде истата процесирана ?

О: Уплатата се раскнижува до 21 денови пред уплатата да се процесира на вашиот ПајПал акаунт.

Прецизни прашања


П: Дали може да ја имплементираме вашата игра нашиот сајт преку користење на ИФРЕЈМ?

О: Да, можете тоа .

П: Дали може да се поврзиме до играта со посакуваната јазична форма и превод?

О: Да, можете тоа. Ке мора да ги вклучите овие две букви јазичен код во партнерскиот линк како што следи:

http://www.gpro.net/[langcode]/?portal=&placement=

Смени [langcode] во линкот со еден од постоечките јазични кодови :

gb - English 
de - German (Deutsch)
es - Spanish (Español)
ro - Romanian (Română)
it - Italian (Italiano)
pt - Portuguese (Português)
br - Brazilian (Português)
fr - French (Français)
pl - Polish (Polski)
ru - Russian (Русский)
bg - Bulgarian (Български)
mk - Macedonian (Македонски)
rs - Serbian (Српски)
nl - Dutch (Nederlands)
be - Flemish (Vlaams)
fi - Finnish (Suomi)
lt - Lithuanian (Lietuvių)
cz - Czech (Čeština)
hu - Hungarian (Magyar)
ee - Estonian (Eesti keel)
sk - Slovak (Slovenčina)
tr - Turkish (Türkçe)
al - Albanian (Shqip)
gr - Greek (Ελληνικά)
hr - Croatian (Hrvatski)
my - Malay (Bahasa Melayu)
dk - Danish (Dansk)

Пример: Ако сакате линк од играта во Руски јазик, мора да го користите следниот линк: http://www.gpro.net/ru/?portal=&placement=

П: Која е намената на пласманот и параметарот за истото, во линкот на партнерите ?

О: Овој опционален параметар ке ви дозволи да го пратите перформансот на различни кампањи кои ги водите за промоција на играта. Може да ги наместите параметрите на било кое име сакате. Пример ако водите две различни кампањи, може да ги имате овие два линка:

http://www.gpro.net/?portal=&placement=campaign1
http://www.gpro.net/?portal=&placement=campaign2

Покасно ке може да се проверат перформансите во секоја кампања посебно во статистиките и таа секција.